Sezon grillowy w pełni. Mamy dla Was kilka przykładów jak można pysznie spędzić sobotnie popołudnie. Nasi czytelnicy pokazują i zdradzają przepisy na ich ulubione dania z grilla. Smacznego!
Marta Żolik ze Słońska zdradza swój „must have” jeśli chodzi o dania z grilla.
Szaszłyki tradycyjne: kiełbasa, cebula, boczek, przyprawa wedle uznania.
Kaszanka z cebulą i jabłkiem przyprawiona oregano, bazylią i majerankiem. Wystarczy owinąć folią i rzucić na ruszt.
Pierś z kurczaka w marynacie: przyprawę curry, czosnek, sól, pieprz połączyć z jogurtem naturalnym i marynować 6 godzin.
Pierogi z mięsem mielonym wcześniej ugotowane.
Kotleciki mielone w papilotach z cukinii
Tradycyjna kiełbasa z ziemniaczkami zapiekanymi
Naturalny deep idealny do mięs: Twaróg z wiaderka 0,5 kg, 4 łyżki kwaśnej śmietany 12%, 3 pęczki kopru młodego, 7 ząbków czosnku (posiekanego), sól i pieprz do smaku.
Sałatka Gabrysi Pomidor pokrojony w plastry, kukurydza z puszki, ser mozzarella, słonecznik i natka pietruszki doprawione ziołami włoskimi polana oliwą.
Pieczarki grillowane: pieczarki bez ogonków wypełnić serkiem topionym, posypać natką pietruszki i przyprawić wedle uznania. Owinąć w folię i grillować około 15 minut max 20 minut