Sezon grillowy w pełni. Mamy dla Was kilka przykładów jak można pysznie spędzić sobotnie popołudnie. Nasi czytelnicy pokazują i zdradzają przepisy na ich ulubione dania z grilla. Smacznego!

Marta Żolik ze Słońska zdradza swój „must have” jeśli chodzi o dania z grilla.

Szaszłyki tradycyjne: kiełbasa, cebula, boczek, przyprawa wedle uznania.

Kaszanka z cebulą i jabłkiem przyprawiona oregano, bazylią i majerankiem. Wystarczy owinąć folią i rzucić na ruszt.

Pierś z kurczaka w marynacie: przyprawę curry, czosnek, sól, pieprz połączyć z jogurtem naturalnym i marynować 6 godzin.

Fot. Czytelnik (3)

Pierogi z mięsem mielonym wcześniej ugotowane.

Fot. Czytelnik (4)

Kotleciki mielone w papilotach z cukinii

Fot. Czytelnik (5)

Tradycyjna kiełbasa z ziemniaczkami zapiekanymi

Fot. Czytelnik (6)

Naturalny deep idealny do mięs: Twaróg z wiaderka 0,5 kg, 4 łyżki kwaśnej śmietany 12%, 3 pęczki kopru młodego, 7 ząbków czosnku (posiekanego), sól i pieprz do smaku.

Sałatka Gabrysi Pomidor pokrojony w plastry, kukurydza z puszki, ser mozzarella, słonecznik i natka pietruszki doprawione ziołami włoskimi polana oliwą.

Fot. Czytelnik (8)

Pieczarki grillowane: pieczarki bez ogonków wypełnić serkiem topionym, posypać natką pietruszki i przyprawić wedle uznania. Owinąć w folię i grillować około 15 minut max 20 minut

Fot. Czytelnik (9)